Skip to content Skip to footer

Workshop TTouch

De BVSA organiseert in samenwerking met Tonneke Gennari-van Ewijk een TTouch workshop
De workshop wordt gegeven op stadsweide aan de Vaart 1 in Almere buiten van 13.00 tot 16.00 uur op zaterdag 10 mei 2014.
Tonneke Gennari-van Ewijk geeft workshops voor eigenaren en hun dieren voor een (nog) betere samenwerking en voor een optimale fysieke en mentale gezondheid. www.uwdier.nl

TTouch is een verzameling van verschillende specifieke niet pijnlijke aanrakingen, die zowel voor fysieke als mentale klachten toegepast kunnen worden.
Voor leden van de BVSA is de eigen bijdrage 15euro, u kunt zich nu inschrijven via info@bvsa.nl

Een voorproefje van de workshop “TTouch toepassen bij je paard”.

Wat is TTeam?
TTeam is eigenlijk een verzamelnaam voor diverse handelingen die de fysieke gesteldheid en daardoor de gemoedstoestand kan verbeteren en/of herstellen. Het is ooit begonnen als methode voor alleen paarden, maar gaandeweg bleek het ook toepasbaar te zijn op andere dieren. Eninmiddels wordt het ook met succes toegepast bij mensen!

Wat zijn TTouches?
TTouches zijn verschillende handelingen die door middel van subtiele en gerichte aanrakingen diverse problemen kunnen verhelpen, verlichten of voorkomen. Alle TTouches hebben een specifiek doel en kunnen zonder probleem worden toegepast.

Tijdens de workshop zal ik een korte uitleg geven over het ontstaan, de filosofie en de ontwikkeling van TTeam.
Een aantal TTouches zullen we bespreken en natuurlijk op de paarden gaan oefenen/toepassen.

Een van de belangrijkste TTouch die daarbij aan bod komt is wel de Ear TTouch. In en rondom het oor zitten vele acupunctuur punten. Bij het toepassen van deze mooie en doeltreffendeTTouch kunnen deze punten ofwel geactiveerd of geremd worden, dit naar gelang de behoefte.